reiki

Reiki

Reiki este un sistem de „terapie prin lumina“. A fost descoperit, dezvoltat si transmis in timp de Dr. Mikao Usui, preot budist japonez din secolul al XIX-lea.

Tehnica se bazeaza pe conceptul energiei universale de vindecare. Reiki este un sistem japonez de vindecare naturala bazat pe canalizarea prin maini a unei energii tamaduitoare (energia vitala universala), in vederea echilibrarii energiei umane, vindecarii unor maladii si pentru a ne mentine intr-o buna stare de sanatate si relaxare.  Reiki este un sistem secular de iluminare si un sistem de vindecare. In Vest, se invata in principal ca sistem de vindecare. Te ajuta sa te vindeci pe tine si pe ceilalti prin plasarea mainilor. Reiki este foarte usor de invatat si usor de folosit si oricine il poate practica. Vindecarea Reiki este un proces de conectare cu energia Reiki printr-un acordaj sau initiere. Folosind Reiki inseamna pur si simplu a fi constient de Reiki si exprimarea acestui lucru este de a FI Reiki. Vindecarea se face fie prin asezarea mainilor, fie la distanta.

Cuvantul “Reiki”, pronuntat “rei-ki”, este format din doua cuvinte kanji separate. “Rei”, care inseamna Universal, si “Ki”, care inseamna Spirit, Energia fortei vietii. Cea mai uzitata definitie a Reiki-ului este, de aceea, “energia universala a vietii”. Unii spun ca energia vietii este cea care anima orice fiinta. Aceasta energie universala este indescriptibila, este in toate lucrurile, peste tot. Facand si fiind Reiki, constiinta noastra in acel moment este expresia Reiki-ului in vindecare, in a fi, in orice facem in acel moment.

Cele doua cuvinte Kanji luate impreuna pot insemna, de asemenea, iluminare. Ele reprezinta spiritul universal laolalta cu spiritul nostru.